Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.05.2021. 13:53

Intel Labs 

VIDEO: Intelov AI donosi fotorealizam u GTA V

Intel Labs razvio je sustav strojnog učenja koji povećava fotorealizam u jednoj od vizualno najljepših igara.

VIDEO: Intelov AI donosi fotorealizam u GTA V

Svi koji su igrali Grand Theft Auto V, vjerojatno će se složiti da je to igra koja donosi fantastični realizam u izgled ulica, gradova, arhitekture i okoliša u virtualnim vizurama Kalifornije, no novi projekt inženjera i znanstvenika Intel Labsa pod nazivom “Enhancing Photorealism Enhancement” mogao bi u GTA V donijeti još veći fotorealizam.

Intelovi znanstvenici pod vodstvom Stephana R. Richtera, Hassana Abu Alhaija i Vladlena Koltena koristili su sustav strojnog učenja koji je sličice (frameove) igre pretvarao u "fotografije" kojima je dodavao realistična zamućenja, odbljeske, tonove boja i druge elemente koji automobilima i zgradama stvaraju izgled kao da ih gledate u realnom životu kroz vjetrobran vašeg auta.

Intelovi istraživači kažu da dio tog fotorealizma dolazi iz skupova podataka kojima su hranili svoju neuronsku mrežu, pri čemu su između ostaloga koristili Cityscapes Dataset bazu slika izgrađenu uglavnom od fotografija njemačkih ulica, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Istraživači kažu da njihova poboljšanja nadilaze ono što su sposobni drugi fotorealistički procesi pretvorbe. Nakon što se neuronska mreža uvježbala iz fotografija njemačkih gradova, AI je integrirao geometrijske podatke iz samog GTA V, poput podataka o udaljenosti između objekata u igri i kamere te kvalitete tekstura, poput sjaja automobila.

Nije za očekivati da ćete uskoro dobiti Intelovu fotorealističnu nadogradnju za GTA V, no možda ste već igrali neku igru koja je koristila poboljšanja slike pomoću strojnog učenja, što se obično naziva AI upscaling pa vjerujemo da će fotorealizam u budućnosti igrama još više podići vizualnu kvalitetu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->