Nalazite se
  • Zdravlje
  • AI4Health Cro nagrađuje AI inovacije u zdravstvu
Članak
Objavljeno: 12.02.2024. 13:38

IRB 

AI4Health Cro nagrađuje AI inovacije u zdravstvu

Predložite rješenja problema rane rehospitalizacije, temeljena na umjetnoj inteligenciji i osvojite 9000 eura.

AI4Health Cro nagrađuje AI inovacije u zdravstvu

Europski digitalni inovacijski centar za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini AI4Health.Cro poziva inovatore, IT i medicinske stručnjake da se do 18. veljače prijave na inovacijsko natjecanje te tako doprinesu rješavanju jednog od gorućih problema u zdravstvu – problema rane rehospitalizacije. 

Ako želite kombinirati tehnologiju umjetne inteligencije (AI), strojno učenje i kreativnost te sudjelovati u izazovu s kratkim rokovima, a pri tome osvojiti jednu od nagrada iz fonda vrijednog 9.000 eura, ovo je prilika za vas – poručuju iz konzorcija AI4Health.Cro.

AI4HEALTHCRO - BANNER

 

Rani ponovni prijemi u bolnicu, odnosno ponovni prijemi pacijenata koji se dogode u roku od 30 dana od prvotnog otpusta, ne samo da stvaraju značajan financijski pritisak na zdravstvene sustave, već utječu i na oporavak pacijenata te kvalitetu života. 

Riječ je o gorućem problemu u zdravstvu diljem svijeta koji, primjerice, u Sjedinjenim Američkim Državama godišnje generira trošak veći od 25 milijardi dolara. 

Brojne studije sugeriraju da bi se s boljim prediktivnim modelima, optimizacijom procesa korištenja kliničkih podataka, zdravstvenim intervencijama, poput prijelazne ili dodatne skrbi, značajan dio tih prijema mogao spriječiti, i to njih čak 50%. Konzorcij stručnjaka okupljen na projektu AI4Health.Cro smatra da rješenje leži u primjeni AI tehnologija

''AI i strojno učenje nude obećavajuća rješenja za smanjenje ranih ponovnih prijema u bolnice, predviđanjem rizika kod pacijenata, personalizacijom planova skrbi i poboljšanjem praćenja nakon otpusta. Analizirajući velike skupove kliničkih podataka, ova tehnologija može identificirati pacijente s visokim rizikom od ponovnog prijema, osigurati ciljane intervencije i kontinuiranu skrb, uz bolje ishode za pacijente i učinkovitost zdravstvene skrbi'', naglasila je dr. sc. Anja Barešić, koordinatorica projekta AI4Health.Cro s Instituta Ruđer Bošković. 

Frane Šesnić_ZICER CEO

''Sve veći broj startupova u Hrvatskoj inovativnim promišljanjem i primjenom najnovijih tehnologija uspješno rješava kompleksne zadatke dolazeći do rješenja koja mijenjaju kvalitetu života. Na AI4Health.Cro natjecanje mogu se prijaviti sve punoljetne osobe željne izazova. U periodu provedbe natjecanja koje će trajati do 12. travnja, sudionicima ćemo osigurati adekvatnu podršku i pristup stvarnim anonimiziranim podacima kako bi došli do konkretnog i primjenjivog rješenja. Vrijedne novčane nagrade su sigurno dodatni motivator za prijavu, zato pozivam sve na sudjelovanje u razvoju rješenja koje će pridonijeti kvalitetnijem zdravstvenom sustavu", istaknuo je Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER. 

Prijave su otvorene do 18. veljače 2024., a detalji o natjecanju i prijavnom procesu dostupni su na:
https://ai4healthcro.eu/?ht_kb=otvorene-su-prijave-za-ai4health-cro-inovacijsko-natjecanje

Vezani sadržaji
Ključne riječi AI4Health.Cro
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->