Nalazite se
  • Zdravlje
  • Besplatni kućni COVID testovi ponovno u Americi
Članak
Objavljeno: 21.09.2023. 15:35

COVID-19 

Besplatni kućni COVID testovi ponovno u Americi

Nakon što je zabilježen povećani broj zaraza COVID-19 virusom, vlada SAD-a ponovno dijeli besplatne kućne testove.

Besplatni kućni COVID testovi ponovno u Americi

Nakon ljeta u SAD-u je došlo do povećanog broja slučajeva zaraze COVID-19 virusom, a troškovi kućnih testova padaju na teret pojedinaca. Iz tog razloga vlada SAD-a je odlučila ponovno omogućiti svim građanima da od 25. rujna naruče četiri besplatna testa po kućanstvu preko web stranice Ministarstva zdravstva i društvenih usluga (HHS) na COVID.gov. Testovi su namijenjeni za upotrebu do kraja 2023. godine, a HHS napominje da prethodno distribuirani testovi imaju produžene datume isteka.

Prethodni program pružanja besplatnih testova na COVID-19 prekinut je u svibnju nakon završetka izvanrednog stanja u javnom zdravstvu. Zbog nedavnog porasta zaraženih vlada SAD-a će sada potrošiti 600 milijuna dolara za izradu novih testova za kućnu upotrebu.

Slučajevi COVID-19 diljem SAD-a počeli su rasti početkom srpnja nakon više mjeseci pada. U tjednu od 3. do 9. rujna, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izvijestili su da se broj bolničkih prijema povećao za 7,7 posto, a broj smrtnih slučajeva uzrokovanih COVID-19 povećao se za 4,5 posto.

Stručnjaci kažu da za sada još nema razloga da se pretjerano brinemo oko nove pandemije, jer su novi virusni sojevi znatno manje opasniji od onih prije, a najteži oblici bolesti pogađaju uglavnom samo osobe koje su lošijeg općeg zdravstvenog stanja.

Nadamo se da će tako i ostati jer ne želimo više doživjeti ludnicu kakva je vladala prije nekoliko godina.

Vezani sadržaji
Ključne riječi SAD COVID-19
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->