Nalazite se
  • Zdravlje
  • Četkica za zube s umjetnom inteligencijom
Članak
Objavljeno: 08.11.2019. 13:46

GENIUS X 

Četkica za zube s umjetnom inteligencijom

Zahvaljujući AI-u četkica vam omogućuje naprednu personaliziranu njegu zubi i usne šupljine.

Četkica za zube s umjetnom inteligencijom

Tvrtka Oral-B je lansirala u prodaju svoju pametnu četkicu za zube GENIUS X koju je prezentirala na ovogodišnjem CES-u. Ova električna četkica dolazi s umjetnom inteligencijom čiji algoritmi strojnog učenja mogu personalizirati korištenje kako biste si zube čistili najoptimalnijom količinom utrošenog vremena bez previše pritiska i razvili svoj osobni stil četkanja zubi.   

Oral-B kaže da je algoritam učio iz više od 2.000 sesija pranja zubi kako bi od korisnika širom svijeta saznao navike o četkanju zubi i time pružio korisnicima najoptimalniju oralnu higijenu. Čak što više, tvrde da svaki čovjek ima vlastiti individualni stil četkanja zubi koji je unikatan poput otiska prsta, pa AI u njihovoj četkici može prepoznati i tko ju koristi.

oralB_NA-Power_G2_Desktop_Standard-PDP_Enhanced-Content copy

Također navode da su im istraživanja ukazala kako većina ljudi prilikom četkanja koristi preveliki pritisak, nedovoljno dugo četkaju te propuštaju četkati određena područja usne šupljine, a senzori na pametnoj četkici to sve mogu detektirati i poslati podatke aplikaciji na pametnom telefonu, čiji algoritam će ih proučiti i potom prikazati korisnicima kako najoptimalnije četkati zube.   

Teško nam je reći je li ova pametna četkica doista korisni gadget ili potpuno nepotrebna stvar, no ako vam se čini zanimljivom možete je naručiti putem ove poveznice za 280 dolara, odnosno 1.876 knVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->