Nalazite se
  • Zdravlje
  • Google radi pretraživanje za elektroničke zdravstvene zapise
Članak
Objavljeno: 04.11.2019. 14:31

Google Health 

Google radi pretraživanje za elektroničke zdravstvene zapise

Osim poboljšanja EZZ-a Google se želi na YouTubeu boriti protiv mitova o štetnosti cijepljenja.

Google radi pretraživanje za elektroničke zdravstvene zapise

Googleov odjel za zdravlje Google Health do sada nije objavljivao previše detalja o svojim planovima, no njegov šef David Feinberg na HLTH konferenciji u Las Vegasu sada je otkrio neke zanimljive informacije.

Kako je bilo za očekivati, zdravstveni odjel najveće internetske tražilice na svijetu želi se najvećim dijelom posvetiti pretraživanju. Feinberg stoga najavljuje uvođenje pretraživanja u sustav Elektroničkih zdravstvenih zapisa (EZZ-a). Pretraživanje bi liječnicima trebalo uvelike olakšati pronalazak željenih podataka iz baze elektroničkih kartona pacijenata.

To konkretno znači da bi liječnik na vrhu svojeg EZZ sučelja dobio traku za pretraživanje nalik na onu u Google tražilici u koju bi mogao upisivati razne pojmove i dobivati relevantne podatke o pacijentima. Kao primjer Feinberg navodi da bi liječnik u tražilicu mogao upisati broj 87 kako bi pronašao nekog pacijenta starog 87 godina, umjesto da upisuje njegovo čitavo ime i prezime.    

Prema pisanju CNBC-a, neimenovani izvori otkrivaju da Google također želi općenito poboljšati pretrage na Google tražilici i YouTubeu u domeni zdravlja i zdravstvene skrbi, što između ostaloga uključuje borbu protiv video filmova s mitovima o štetnosti cijepljenja, kao i bolje rezultate pretraživanja pri upisivanju simptoma na Googleu, kako ljudi ne bi, kako kažu, "za svaku glavobolju mislili da imaju tumor mozga".Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->