Nalazite se
  • Zdravlje
  • Idući Apple Watch će mjeriti šećer i alkohol u krvi
Članak
Objavljeno: 03.05.2021. 12:46

Apple Watch 

Idući Apple Watch će mjeriti šećer i alkohol u krvi

Tvrtka Rockley Photonics razvija nove senzorske sustave za Appleove pametne satove.

Idući Apple Watch će mjeriti šećer i alkohol u krvi

Dugo spominjana glasina o tome da će Apple Watch dobiti senzorski sustav za mjerenje razine šećera u krvi mogla bi se napokon ostvariti, jer je britanska tvrtka Rockley Photonics u jednom svojem "SEC" izvještaju potvrdila da joj je Apple najveći klijent u posljednje dvije godine i da će nastaviti suradnju s njim na novim proizvodima. Rockleyev fokus je razvoj senzora za mjerenje šećera u krvi, srčanog tlaka i razina alkohola u krvi, što upućuje na to da će se barem jedna od tih stvari naći u jednom od idućih Appleovih pametnih satova.

Apple ne skriva ambicije da Apple Watch postane sve važniji i pouzdaniji senzorski uređaj za praćenje zdravlja, a postoji posebno veliki interes ljudi za nosive senzore za mjerenje šećera u krvi koji ne zahtijevaju bockanje iglama.

Ako bi Apple takav senzorski sustav uspio ugraditi u Apple Watch, to bi mu donijelo veliku prednost pred konkurencijom, jer bi pacijenti sa šećernom bolesti dobili novi neinvazivni dijagnostički gadget koji bi im znatno unaprijedio kvalitetu života, isto kao i senzorika za mjerenje srčanog tlaka, a za mjerenje razina alkohola u krvi bili bi zahvalni mnogi vozači koji se pitaju smiju li nakon čaše piva sjesti za volan bez straha od prometne policije.

Ukoliko se to (ili barem nešto) nađe u Appleovom idućem pametnom satu, Appleu bi moglo osigurati da Apple Watch i dalje ostane najprodavaniji pametni sat na svijetu, kao što je to danas slučaj s Apple Watch Series 5 satovima.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->