Nalazite se
  • Zdravlje
  • Injekcija bez igle kreće na tržište
Članak
Objavljeno: 08.12.2017. 10:20

PRIME 

Injekcija bez igle kreće na tržište

Svima koji se boje igle ovaj će injektor uvelike uljepšati posjete liječniku.

Injekcija bez igle kreće na tržište

Portal Instruments kreće u prodaju injektora bez igle koji će smanjiti bol i anksioznost od igle. Photo: Courtesy of Portal Instruments

Startup pod nazivom Portal Instruments koji predstavlja spinout znanstvenika i profesora termodinamike Iana Huntera s MIT-a, započinje s komerzijalizacijom svojeg istraživanja, zahvaljujući kojem je proizveden injektor bez igle koji će smanjiti bol i anksioznost kod osoba koje iz raznih razloga trebaju primati injekcije te olakšati i ubrzati proceduru injektiranja liječnicima i medicinskom osoblju.

Novi "jet-injection" uređaj pod nazivom PRIME koristi mlaz lijeka pod visokim pritiskom koji nije deblji od nekoliko vlasi kose. Novi injektor omogućuje prilagođavanje doziranja lijeka kroz kožu kako bi se precizno prilagodili tretmani za pojedinačne pacijente i gotovo u potpunosti eliminirala bol.

MIT-Portal-Instruments-02

Uređaj je spojen na aplikaciju koja prati svaku dozu i učinke lijeka, informacije učitava u oblak i omogućuje pristup podacima liječniku i pacijentu. 

PRIME će se prodavati liječnicima, ali i pacijentima uz recept, a na tržište će ga dovesti veliki japanski farmaceutski div Takeda, koji će prve injektore prodavati opremljene svojim Entyvio lijekom za pacijente s ulceroznim kolitisom i Chronovom bolešću, no ubrzo će se pomoću njih ubrizgavati mnoštvo lijekova napravljenih od bioloških komponenti poput proteina i živih stanica koji trenutno zahtijevaju injektiranje iglama. To će uključivati hormonske terapije, inzulin, cjepiva i druge lijekove za kronične bolesti, pa će PRIME biti od najveće koristi onima koji si moraju često ili svakodnevno ubrizgavati terapije, no vjerujemo da će se najviše dopasti djeci i plašljivcima te će u potpunosti zamijeniti današnje autoinjektore poput EpiPena.     

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam