Nalazite se
  • Zdravlje
  • Samsungu odobreno praćenje apneje u spavanju
Članak
Objavljeno: 10.02.2024. 08:03

Samsung 

Samsungu odobreno praćenje apneje u spavanju

Značajka koja detektira apneju u spavanju nalazi se u aplikaciji Samsung Health Monitor za Galaxy Watch.

Samsungu odobreno praćenje apneje u spavanju

Američka Agencija za hranu i lijekove FDA, koja između ostaloga odobrava korištenje novih lijekova, terapija, uređaja za dijagnostiku i drugih stvari u medicinske svrhe, odobrila je Samsungu značajku apneje u spavanju, koja se nalazi u Samsung Health Monitor aplikaciji za Galaxy Watch.

Značajka koja pomoću kompatibilnog sata i pametnog telefona, omogućuje otkrivanje poremećaja disanja tijekom spavanja korisnicima kojima nije dijagnosticirana apneja da otkriju znakove umjerene do teške opstruktivne apneje u spavanju tijekom razdoblja praćenja od dvije noći.

Kako bi iskoristili ovu značajku, korisnici mogu jednostavno pratiti svoje spavanje dva puta dulje od četiri sata unutar razdoblja od deset dana.

Opstruktivna apneja u spavanju uzrokuje prestanak disanja tijekom spavanja i često može dovesti do poremećaja u opskrbi kisikom, smanjene kvalitete sna i povećanog dnevnog umora. Ako je neliječen, ovaj poremećaj može povećati rizik od kardiovaskularnih bolesti poput hipertenzije, bolesti koronarnih arterija, zatajenja srca, srčane aritmije i moždanog udara.

Očekuje se da će nova značajka u aplikaciji Samsung Health Monitor pomoći većem broju ljudi da proaktivno otkriju umjerene ili teške oblike opstruktivne apneje u spavanju, kako bi na vrijeme potražili liječničku pomoć kako bi se smanjila mogućnost zdravstvenih komplikacija.

Odobrenje FDA u osnovi znači da medicinska struka priznaje Samsungovu Health Monitor aplikaciju za medicinsku dijagnostiku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->