Nalazite se
  • Zdravlje
  • Sony kupio proizvođača malih medicinskih uređaja
Članak
Objavljeno: 28.09.2011. 15:57

Sony 

Sony kupio proizvođača malih medicinskih uređaja

Sony je ovih dana objavio akviziciju male američke tvrtke Micronics Inc, specijalizirane za izradu malih medicinskih dijagnostičkih uređaja.

Sony kupio proizvođača malih medicinskih uređaja

U svom izvješću, Sony navodi kako je kupio malog proizvođača uređaja za medicinsku dijagnostiku s ciljem ulaska na tržište medicinskih prijenosnih uređaja.

Sony nije objavio za koji iznos je obavljena ova akvizicija, no navode kako su do sada već proizvodili uređaje za potrebe medicine, poput specijalnih printera, kamera i snimača raznih podataka, no ovo će im, kako kažu pružiti jedan potpuno novi smjer poslovanja.

Tvrtka Micronics smještena je u Redmondu, Washington, a specijalizirala se za izradu prijenosnih medicinskih dijagnostičkih uređaja za testiranje tekućina poput krvi i sline.

"Sony je u prošlosti već prodavao periferne uređaje proizvođačima medicinskih uređaja, no ovo će nam biti potpuno novi biznis koji će omogućiti prodaju direktno kupcima poput bolnica", izjavio je glasnogovornik tvrtke Chisato Kitsukawa u Tokiju.

Prošle godine Sony je kupio tvrtku iCyt Mission Technology, koja proizvodi uređaje za sortiranje matičnih stanica, te je izjavio kako traži medicinske aplikacije koje bi mogle koristiti njihovu tehnologiju razvijenu za konzumersku elektroniku, poput one u Blu Ray diskovima.

Sony je ovih dana objavio akviziciju male američke tvrtke Micronics Inc, specijaliziranu za izradu malih medicinskih dijagnostičkih uređaja.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->