Nalazite se
  • Zdravlje
  • Stelo mjerač glukoze u krvi se dobiva bez recepta
Članak
Objavljeno: 06.03.2024. 15:15

Dexcom 

Stelo mjerač glukoze u krvi se dobiva bez recepta

Američka agencija za hranu i lijekove odobrila stavljanje u promet prvog kontinuiranog mjerača glukoze (CGM) koji se izdaje bez recepta.

Stelo mjerač glukoze u krvi se dobiva bez recepta

Tvrtka Dexcom proizvela je senzorski nosivi uređaj za kontinuirano mjerenje glukoze (CGM) u krvi pod nazivom Stelo, koji je namijenjen odraslim osobama koje ne koriste inzulin, kao što su oni koji svoj dijabetes liječe oralnim lijekovima i nedijabetičari koji svjesno pokušavaju kontrolirati unos šećera.

Sada je američka agencija za hranu i lijekove FDA odobrila korištenje i kupovinu Stelo uređaja bez recepta, za koji kažu da bi mogao biti izvrstan alat za osobe s inzulinskom rezistencijom, uključujući osobe s PCOS-om i drugim metaboličkim problemima koji povećavaju vjerojatnost razvoja dijabetesa u budućnosti. Općenito, mogao bi korisnicima dati uvid kako hrana koju jedu i pokreti koje čine utječu na njihovo cjelokupno zdravlje.

en-us-stelo-biosensor-dots

"Današnje odobrenje proširuje pristup ovim uređajima, dopuštajući pojedincima da kupe CGM bez uključivanja pružatelja zdravstvenih usluga," rekao je dr. Jeff Shuren, direktor FDA Centra za uređaje i radiološko zdravlje. "Pružanje većem broju pojedinaca vrijednih informacija o njihovom zdravlju, bez obzira na njihov pristup liječniku ili zdravstvenom osiguranju, važan je korak naprijed u unapređenju zdravstvene jednakosti za pacijente u SAD-u."

Stelo Glucose Biosensor System koristi senzor za nošenje, uparen s aplikacijom instaliranom na korisnikovom pametnom telefonu ili drugom pametnom uređaju, za kontinuirano mjerenje, bilježenje, analizu i prikaz vrijednosti glukoze kod osoba starijih od 18 godina koje nisu na inzulinu i koje nemaju problematičnu hipoglikemiju.

Korisnici mogu nositi svaki senzor do 15 dana prije zamjene novim. Uređaj prikazuje mjerenja i trendove glukoze u krvi svakih 15 minuta u pratećoj aplikaciji.

Uređaj će se u prodaji naći ovo ljeto u SAD-u, a cijena još nije poznata.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Dexcom
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->