Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Roditelji aplikacijom prate nedonoščad
Članak
Objavljeno: 28.12.2019. 16:11

vCreate 

VIDEO: Roditelji aplikacijom prate nedonoščad

Aplikacija omogućuje roditeljima video praćenje prerano rođene djece u bolnicama.

VIDEO: Roditelji aplikacijom prate nedonoščad

Rodilišta širom Velike Britanije koriste aplikaciju pod nazivom vCreate koja omogućuje liječnicima i sestrama video snimanje prerano rođene djece i redovno slanje snimki njihovim zabrinutim roditeljima. Na taj način roditelji koji su svoju nedonoščad morali ostaviti u bolnicama dok im se zdravstveno stanje ne poboljša, dobivaju svojevrsni video dnevnik, a o sadržajima koji će im biti dostupni odlučuje isključivo medicinsko osoblje.

Aplikacija koju je odobrila Nacionalna zdravstvena služba (NHS) Velike Britanije radi s bilo kojim komunikacijskim uređajem s kamerom poput telefona i tableta, a podaci se sigurno pohranjuju na vCreateovu platformu u oblaku i ne može im nitko pristupiti bez zaporki koje se daju isključivo roditeljima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Aplikacija je u potpunosti besplatna, a roditelji video snimkama mogu pristupiti 24 sata na dan te im šalje im obavijesti čim se pojavi novi video. Kada beba bude otpuštena iz rodilišta, roditelji mogu preuzeti sve njezine video snimke, nakon čega se svi podacibrišu s online platforme.

Možda bi naš HZZO trebao kontaktirati vCreate da se usluga dovede u Hrvatsku gdje bi mnogi roditelji bili vrlo zahvalni na njoj. Doduše pitanje je kako bi ovo prihvatilo medicinsko osoblje u našim rodilištima koje je zbog nestašice kadrova već i ovako prezaposleno pa bi im vođenje video dnevnika nedonoščadi stvorilo samo dodatno opterećenje.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->