Nalazite se
  • Zdravlje
  • Započinju testovi terapija protiv starenja na ljudima
Članak
Objavljeno: 25.04.2024. 12:01

Rubedo Life Sciences 

Započinju testovi terapija protiv starenja na ljudima

Biofarmaceutska tvrtka kreće u klinička ispitivanja prvih lijekova protiv bolesti povezanih sa starenjem izrađenih uz pomoć umjetne inteligencije.

Započinju testovi terapija protiv starenja na ljudima

Rubedo Life Sciences, američka biofarmaceutska tvrtka iz Sunnyvalea u Kaliforniji, posvećena je razvoju terapija usmjerenih na stare stanice koje pokreću bolesti povezane sa starenjem. Tvrtka je upravo objavila zatvaranje runde financiranja serije A vrijedne 40 milijuna dolara.

Sredstva će se koristiti za unaprjeđenje vodećeg kandidata tvrtke, lijeka RLS-1496 za kronični atopijski dermatitis i kroničnu psorijazu, koji će ući u prvu fazu studija na ljudima.

Rubedo također razvija dodatne terapije koje selektivno ciljaju stare stanice u plućnim bolestima, kao što je idiopatska plućna fibroza (IPF).

Rubedova Alembic platforma za otkrivanje lijekova uz pomoć umjetne inteligencije, omogućuje identifikaciju specifičnih meta u izradi lijekova za razvoj u terapeutike koji selektivno ciljaju patološke stanice, kao što su različite vrste stanica koje stare, koje pokreću proces biološkog starenja.

Alembic

Starenje je proces u kojem stanica stari i trajno se prestaje dijeliti, ali ne umire. S vremenom se veliki broj stanica koje stare mogu nakupiti u tkivima cijelog tijela i otpustiti patološke čimbenike. Kada dosegnu kritičnu masu, uzrokuju kroničnu upalu i oštećenja koja dovode do fibroze i degeneracije tkiva, što uzrokuje mnoge bolesti povezane sa starenjem.

"Naša zaštićena ALEMBIC platforma za otkrivanje lijekova osmislila je nove, prve u klasi, male molekule dizajnirane za selektivno ciljanje na različite vrste stanica koje stare, koje igraju ključnu ulogu u napredovanju plućnih, dermatoloških, onkoloških, neurodegenerativnih, fibroznih i drugih kroničnih poremećaja. Vodeći tim Rubeda sastoji se od industrijskih lidera i ranih pionira u kemiji, tehnologiji i biološkim znanostima, sa stručnošću u razvoju lijekova i komercijalizaciji iz velikih farmaceutskih i vodećih biotehnoloških tvrtki", navodi tvrtka u svojem priopćenju.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Rubedo Life Sciences
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->